Syringomyelie Patienten Vereniging

Privacyverklaring Syringomyelie Patiënten Vereniging

De Syringomyelie Patiënten Vereniging hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens (en dat uw privacy wordt gerespecteerd).

In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over (welke gegevens we verzamelen) hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Syringomyelie Patiënten Vereniging houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacy verklaring;

  • verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;

  • vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;

  • passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;

  • geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;

  • op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Als Syringomyelie Patiënten Vereniging zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van onze privacy verklaring, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via onderstaande contactgegevens:

Syringomyelie Patiënten Vereniging
voorzitter@syringo-chiari.info

Waarom verwerken wij persoonsgegevens

Uw persoonsgegevens worden door de Syringomyelie Patiënten Vereniging verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden en rechtsgronden:

  • interne gebruikers administratie op onze website met daaraan gekoppelde toegangsrechten en website statistieken;

  • een sluitende ledenadministratie en daaraan gekoppelde financiële administratie (alleen voor clubleden);

  • om te kunnen deelnemen aan de activiteiten georganiseerd door en voor leden van de Syringomyelie Patiënten Vereniging;

  • het versturen van nieuwsbrieven en uitnodigingen (na toestemming betrokkene).

Voor de bovenstaande doelstellingen kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u vragen, opslaan en verwerken:

  • persoonlijke identiteitsgegevens : naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mai;

  • persoonlijke kenmerken : geslacht, geboortedatu;

  • overige gegevens : bankrekening t.b.v incasso contributie (alleen voor clubleden;

  • overige gegevens : informatie voor gebruik van onze website zoals een gebruikersnaam, wachtwoord, IP-adres.


We gebruiken de verzamelde gegevens alleen voor de doeleinden waarvoor we de gegevens hebben verkregen.

Verstrekking aan derden

Aangezien wij het beheer van de ledenadministratie, de financiële administratie en versturen van nieuwsbrieven en andere communicatie in eigen beheer doen verstrekken wij geen enkele informatie aan derden. tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is.

Bewaartermijn
De Syringomyelie Patiënten Vereniging bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.
De financiële administratie, waaraan gekoppeld de ledenadministratie, wordt conform de fiscale regelgeving 7 jaar bewaard.

Cookies
Als je onze website bezoekt, kunnen wij of onze gemachtigde dienstverleners cookies en andere gelijkaardige technologieën gebruiken met het oog op een betere, snellere en veiligere ervaring.

Beveiliging van de gegevens

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen:

  • alle personen die namens Syringomyelie Patiënten Vereniging van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan;

  • we hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op onze systemen;

  • we pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;

  • wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;

  • we testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;

  • een ieder is geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.


Uw rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage en recht op correctie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Bovenaan dit privacy statement staat hoe u contact met ons kunt opnemen. (U kunt ook contact opnemen via de contactpagina van onze website www.syringo-chiari.info). Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken. U kunt op de website zelf persoonlijke informatie onderhouden voor profilering op onze website zoals profielen op sociale netwerken. Deze informatie is onderdeel van uw gebruikersprofiel op de vereningswebsite en deze kunt u ten allen tijde inzien en beheren op de website door in te loggen in uw account. Houd er rekening mee dat als u een openbaar bericht plaatst, u het mogelijk niet meer kunt wijzigen of verwijderen.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy bescherming.

Wijziging privacyverklaring

Syringomyelie Patiënten Vereniging kan zijn/haar privacyverklaring wijzigen. Van deze wijziging zullen we een aankondiging doen op onze website. Oudere versies van ons privacyverklaring zullen in ons archief worden opgeslagen. Stuur ons een e-mail als u deze wilt raadplegen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 25 mei 2018


Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon

Articles in « algemeen »

Comments *